Над 150 души се събраха в Ресен на среща с кмета Даниел Панов
Над 150 души се събраха в Ресен на среща с кмета Даниел Панов / DarikNews.bg, архив

Над 150 души се събраха в Ресен на среща с кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, за да зададат своите въпроси към него. Срещата беше открита от кметицата на селото Йорданка Колева, която представи кмета на общината и директора на Областното управление на МВР комисар Живко Коцев.

На форума присъстваха още ръководители на различни звена и служби по сигурността и районни инспектори от полицейския участък в селото. Комисар Коцев подчерта изключително доброто взаимодействие както с местната власт, така и с охранителната фирма, която работи в селото и района. Изтъкнат беше фактът, че ефективното партньорство между полицейските органи, местната власт, частните охранители и структурите на гражданското общество на територията на общината е модел за много общини в цяла България.   

Кметицата на Ресен направи подробен отчет на изпълнението на бюджета на селото, както и на извършената работа през първата година от управленският мандат. Представени бяха множество разработени и подготвени за кандидатстване проекти за ремонт на съществуващи и за изграждане на нови детски площадки, както и за втори етап на ремонта на стадиона и прилежащата територия.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов заяви, че е впечатлен както от вниманието и присъствието на толкова много хора, така и от много активната и успешна съвместна работа на кметството и доброто взаимодействие с пенсионерския клуб, младежки клубове, читалищното и църковно  настоятелство. Той подчерта, че именно това е успешният модел за развитие и просперитет на местните общности.

Даниел Панов беше приятно впечатлен от предложението на членове на футболния отбор, изявени  спортисти да се срещат с децата от селото, да провеждат разговори и занятия с тях, като популяризират спорта като възможност за здравословно и безопасно израстване на децата и младите хора.

От страна на присъстващите към градоначалника бе отправена благодарност за реализирания първи етап от ремонта на стадиона. Благодарност беше изказана и от много родители, които са доволни от доброто функциониране на младежкия клуб в селото, както и от възстановяването на Спортното училище.

Даниел Панов подробно обясни възможността в следващия програмен период Общината и всички населени места на нейна територия да бъдат включени в Програмата за развитието на селските райони. Тя ще предостави възможност за реализирането на още проекти за благоустрояването и развитието на малките населени места.

На въпрос за възможността да бъде ремонтирана сградата, в която се намира кметството, Панов заяви, че има изготвен проект за ремонта, но необходимата сума е значителна и в момента не би могъл да се ангажира със срок кога тя ще бъде осигурена.

Кметът констатира, че в резултат на добрата съвместна работа на всички структури, организации и мнозинството от жителите на Ресен, очевидно е, че има подобрение на живот в селото във всички сфери.

След приключване на срещата в читалището кметът огледа проблемните райони в село, за които бяха поставени въпроси по време на дискусията. Сред тях е състоянието и гарантирането на безопасността на  третокласния път, който е държавна отговорност, но жителите на село Ресен поставиха своето искане за повече сигурност и безопасност. Кметът пое ангажимент да проведе разговори за съвместни действие от страна на полицията и Пътната агенция, за да работят заедно за решаването на проблема.