Започва турнир Ботева слава
Започва турнир Ботева слава / netinfo
10 международен турнир по борба и джудо “Ботева слава” се провежда на 4 и 5 юли във Враца. Състезанието е за момичета и момчета, кадети и кадетки, юноши и девойки. Заявки за участие са подали състезатели от 14 отбора от Плевен, София, Монтана, Етрополе, Зверино, домакините от “Ботев 93” и “Ипон” и 6 отбора от Гърция.Състезанието започна в 16 часа в зала “Вестител”.

По повод професионалния празник на полицията днес и утре се провеждат трунири по футбол, волейбол, тенис на маса и стрелба с пистолет. В надпреварата по футбол участват 8 отбора, които ще се състезават на новото игрище с изкуствена настилка в комплекс “Дъбника”. Полуфиналите и финалите се играят утре от 9.00 часа. 14 отбора премериха сили в турнира по стрелба с пистолет в стрелбищния комплекс на стадион “Христо Ботев” във Враца. В надпреварата по тенис на маса участваха 10 отбора.

Mилена Стефанова се класира на първо място при девойките до 16 години в Европейския шахматен фестивал “Надеждите на света” за училищни шампиони. Състезанието се проведе във Варна. Врачанската шахматистка записа 5 победи от 7 възможни. В общия турнир при момичета и момчета до 14 и 16 г. Стефанова, която представя Математическата гимназия, се класира на трето място.