Врачанските стрелци отново са сред най-добрите
Врачанските стрелци отново са сред най-добрите / Дарик - архив

Отборът по стрелба на СК „Спартак – Враца” при ОД на МВР – Враца взе участие  в Републикански турнир по стрелба „Освобождение”, който се проведе от 9 до 11 март в Бургас.

 

Врачанските стрелци отново доказаха, че са едни от най-добрите в полицейската стрелба с голямокалибрен пистолет. Тази година в турнира имаше солидно участие от 21 отбора и общо 105  състезатели.

Катя Василева спечели трето място при жените, като за трети поредна година се нарежда на почетната стълбичка в този турнир. Йвайло Флоров след добра стрелба зае шестото място в оспорваната индивидуална надпревара при мъжете. Стелковото упражнение за индивидуалното класиране представляваше прочистване на помещение със осем терористи, заложници и колеги, като поразени трябваше  да бъдат само „лошите“ за минимално време.

Мъжкият отбор в състав Ивайло Флоров, Николай Милушев и Румен Николов се наредиха на девето място, като при мъжете в отборното класиране шампиони станаха стрелците от Областната дирекция на МВР-Габрово. В отборната надпревара женския отбор в състав Катя Василева и Марина Тодорова заеха пето място, след отборите на ОД но МВР-Варна, Академия – МВР, СДВР и ОД на МВР-Пловдив. В комплексното отборно класиране купата спечелиха стрелците от ОД на МВР-Варна.

 

Републиканският турнир по стрелба „Освобождение“ е традиционен и се организира от Спортна асоциация на МВР и ОД на МВР-Бургас в чест на националния празник на страната 3- ти март. Тази година той бе със съдействието на областния управител на област Варна Стоян Пасев - един от почетните гости, които награждаваха спечелилите.