Врачанка стреля най-точно
Врачанка стреля най-точно / netinfo

Катя Василева от врачанския спортен клуб по стрелба „Спартак – Враца” спечели първо място при жените в пети кръг на турнира „ Глок Топ Шот България”. Той се проведе в стрелбище „The Gym” в София. В това състезание се стреля само с пистолети Glock. Организатор на спортната проява е “Пъблик Консулт“ ООД с партньорството на образователния електронен проект „ Електронна оръжейна библиотека – GUNLIB и изключителната подкрепа и домакинство на стрелбище „The GYM”- София.

Целта на проявата е повишаване нивото на безопасно боравене с огнестрелно оръжие на граждани, повишаване на оръжейната информираност и култура, както и въвеждане на актуални стандарти по съвременни стрелкови техники с пистолет.

Събитието е за всички, които се вълнуват от въпросите свързани с огнестрелното оръжие, за любителите на марката „ Глок“ и всички, които обичат стрелковите предизвикателства.

През 2016 мероприятието се състои от пет кръга, като Катя Василева печели първото място в категория „ жени” за трети път. След края на последния кръг, на база на резултатите от всички пет кръга, ще се определи стрелецът с най-висок резултат, който получава награди и титлата „GLOK TOP SHOT” -2016 г.