Вятърът нанесе сериозни поражения във Враца
Вятърът нанесе сериозни поражения във Враца / Община Враца

Селата Бели извор, Паволче и Челопек са частично без ток, като прекъснато електрозахранване е имало и във врачанските квартали "Кемера" и "Подбалканска", но там авариите са отстранени, съобщават от пресцентъра на общината. Причината е в бурния вятър, който нанесе и други поражения в града. В момента екипи на ЧЕЗ работят по отстраняването на останалите аварии по електрозахранването.

На дежурния телефон на Община Враца са подадени сигнали за паднал електрически стълб на пл. „Руски" и съборени кофи за смет. Служители на БКС и общината са уведомени и работят по сигналите. Също така има много паднали клони, части от покривни конструкции и битови вещи по улиците. Служителите на дружествотo продължават и в момента да ги отстраняват, като централната градска част и други зони в града вече са почистени.

Вследствие на силния вятър са аварирали светофарите на ул. „Екзарх Йосиф" и бул. „Мито Орозов", който към 10.30 ч. вече работи. В момента техническа група отстранява повредите по светлинното пътно съоръжение на ул. „Екзарх Йосиф".
Телефонът, на който жителите на Община Враца могат да подават сигнали, е на Дежурния общински съвет по сигурност - 092/ 62 - 30 - 00.