В Хайредин готови за гражданско неподчинение
В Хайредин готови за гражданско неподчинение / netinfo

С гражданско неподчинение заплашват жителите на Община Хайредин, ако не бъдат предприети мерки за оправяне на част от пътната мрежа в общината. Най-тежко е състоянието на отсечката на изхода на с.Ботево в посока Хайредин. "Пътната настилка бе изнесена миналата година на 6 юни при силна буря, но пътят не беше възстановен, въпреки подадените документи за неговото състояние.

След повторна буря тази година положението се влоши и от там вече е невъзможно да се преминава, въпреки че това е пътя от Лом за Плевен и Варна. Парите за неговия ремонт от 200 хил. станаха 320 хил. лв., обясни кметът на общината Радослав Стойков. КАТ и фирми превозвачи вече са изпратили до общината предупредителни писма за състоянието на отсечката.

От днес до средата на следващата седмица започва подписка, която ще бъде връчена на министър-председателя Бойко Борисов. Опасен за преминаване е и мостът свързващ Хайредин със село Манастирище, между отделените му елементи има вече луфт от по 15 см, обясни кметът. Съоръжението е част от третокласната пътна мрежа, за която отговаря Областно пътно управление, от там след направен оглед са се съгласили със констатациите, но са заявили, че за сега пари за ремонт няма.