Таекуон-до клуб Кум Рьонг с отличия от фестивал на бойните изкуства
Таекуон-до клуб Кум Рьонг с отличия от фестивал на бойните изкуства / Снимка: Илия Цветков

С 11 състезатели се включи в Първия световен „Будо Кай" фестивал на бойните изкуства врачанския клуб по таекуон-до „Кум Рьонг". Форумът се проведе през почивните дни в залите на НСА - София, а състезания по бразилско и традиционно джу джицу, кунг фу, ММА и таекуон-до се играха едновременно на 4 тепиха.

Състезанието по таекуон-до бе и старт на Лига по таекуон-до, която е за мъже и жени. Врачани се представиха на високо ниво и се класираха на второ място в спора за медалите, след като отпаднаха на финала от софийския „АБЦ".

При жените от „Кум Рьонг" в надпреварата се впусна Ирена Цветкова, която беше поканена от вицепрезидента на БФТ Красимир Гергинов, да се включи в неговия отбор „АБЦ".  Цветкова игра в срещите със и без категории и заедно със съотборничката си от националния женски тим - Амалия Колева, Теодора Иванова /АБЦ/ и Джуана Нуамеруе /АБЦ/ се класираха на първо място в Лигата при жените.      

В индивидуалното състезание при юношите и девойките, възпитаниците на Илия Цветков завоюваха 3 златни, 3 сребърни и 3 бронзови отличия в дисциплините спаринг и форма.

„Това бе едно по-различно състезание от тези, в които сме участвали до момента.  Доволен съм от представянето на мъжкия отбор. Те играха с доста силни противници, част от които от националния отбор", каза в края на състезанието ст.треньорът Илия Цветков.