Строи се новото трасе пътя при с. Салаш на границата със Сърбия
Строи се новото трасе пътя при с. Салаш на границата със Сърбия / Областна администрация Видин

Продължава строителството на новото трасе от третокласния път при граничното със Сърбия видинско с. Салаш. В това се увери при посещението си на обекта вчера областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов. Той провери строително – монтажните работи, които се извършват по дължината на цялата 5-километрова отсечка от началото на селото до сръбската граница при прохода „Кадъ боаз”.

Започнала е рахабилитацията на 1 км от основния път и двете мостови съоръжения в с. Салаш. Преди да бъдат положени два пласта нова асфалтова настилка, пътното платно ще бъде укрепено с нови бордюри и тротоари. С това ще бъдат възстановени и подобрени транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на пътя в населеното място.

Строителни и земекопни машини работят и на трасето, по което ще бъде изграден изцяло нов път и съоръжения на 4-километровия участък след с. Салаш до границата със Сърбия. За прокарването на новото трасе ще бъдат извършени 30 000 куб. м земно-изкопни работи. С изграждането на третокласния път ще се осигури връзка с бъдещия гранично контролно пропускателен пункт при             с. Салаш – с. Ново корито, Сърбия.

Обектът се изпълнява от Сдружение „Видин 2012”, в което участват “ПСТ Холдинг” АД и “ПСТ Видин” ЕООД. Стойността на договора с Агенция „Пътна инфраструктура” е 2 940 885,05 лв. без ДДС. Средствата са осигурени от държавния бюджет по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Началото на строителните дейности бе обявено на 19 юли т.г. при откриването на 14-то издание на Международния събор на прохода „Кадъ боаз”.