Р.Маноев: Седми блок в АЕЦ ще е икономически стимулатор на региона
Р.Маноев: Седми блок в АЕЦ ще е икономически стимулатор на региона / Дарик Враца

"Във време, когато всякакви инвестиции са крайно ограничени, вярвам, че подобна мащабна инициатива ще доведе до ръст на производителността, заетостта и съпътстваща заетост на всички фирми в региона", е коментарът на Румен Маноев - кмет на община Козлодуй относно решението на правителството да не се строи АЕЦ „Белене", а произведеният реактор ще се ползва за нов блок на АЕЦ „Козлодуй".

„Във всички срещи и форуми, на които е участвала общината, сме изразявали желанието си подобен проект да се случи и сме декларирали решимостта си да сме съпричастни доколкото е възможно и необходимо. Имаме и подкрепата на жителите на общината за тази инициатива", припомни също кметът на община Козлодуй.

Новината, че правителството е взело решение да бъде спряно изграждането на ядрена централа в Белене и е възложило на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев да внесе предложение за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ „Козлодуй", е водеща за жителите на община Козлодуй, които следят с огромен интерес развитието на казуса.