Проведе се пролетен карнавал
Проведе се пролетен карнавал / Берковица

За 13-ти път в Берковица се проведе пролетният карнавал „Децата на Берковица – цветята под Ком”. Детският празничен карнавал е включен в културния календар на община Берковица.

Повече от  200 деца от основни училища, детски ясли и градини от община Берковица се включиха с песни, танци, стихчета и пресъздаване на фолклорни обичаи в дългоочакваното събитие. Имаше от всичко по много – фолклор, модерни танци и композиции, български народни приказки и най-вече усмивки и ентусиазъм. На финала бяха отличени най-сполучливите превъплъщения на традиционния пролетен карнавал. Журито сериозно се затрудни да излъчи трима победители, затова награди всички. Колективни награди по традиция имаше за участващите учебни, детски и социални заведения, а за всички малчугани в залата имаше голям шоколадов великденски заек.

Гости на детския празник бяха кметът на община Берковица Милчо Доцов, чиято внучка също взе участие, председателят на Общинския съвет д-р Илиян Тимчев, директорът на Регионалния инспекторат по образование в Монтана Трайка Трайкова, европейската шампионка по биатлон Павлина Филипова.

 

Инициативата е под патронажа и с финансовото съдействие на председателя на 39-то Народно събрание и народен представител трети мандат на Монтана от Реформаторския блок доц. д-р Борислав Великов.