Маргарита Ангелова
Маргарита Ангелова / Дарик Враца
Продължава набирането на документи на желаещите да започнат работа в новия завод на Теклас във Враца, обяви Маргарита Ангелова, директор на „Бюрото по труда“.  Дирекцията разполага със специално заявление, което кандидатстващите за работа в завода попълват. Документите се изпращат поетапно в Кърджали за преглед и оценка от екипа на фирмата. С тези,  които са избрани ще бъдат проведени последващи интервюта. На този етап документи чрез Бюрото във Враца са подали окол 150 човека, обяви Ангелова.

В момента се търсят специалист логистика и инженер производство, машинен инженер, инженер Качество и инженер Проекти, както и 10 силно мотивирани работници, които да преминат няколко месечно обучение в завода в Кърджали. Очаква се те по-късно да обучат наетите за Враца работници. Първоначално в завода ще започнат 300 човека, а в последствие бройката ще нарасне до 500.

Заплащането ще е от 850 лв. до 2000 лв. чиста сума.

Работници и служители, които в момента имат работа, но желаят да сменят работодателя и да започнат в новите заводи най-добре е да се регистрират в Бюрото по труда в специална секция за работещи, за да могат от там своевременно да ги информират за срещи с потенциални работодатели, обясни още М.Ангелова. „Хората не бива да се тревожат, че информацията ще стигне и до настоящите им работодатели“, увери директорът.
Очаква се заявка за набиране на работници всеки момент да подаде и другият голям инвеститор във Враца.