Преглед на печата
Преглед на печата / netinfo
“Мерят градусите в класните стаи” съобщава от първа страница “Шанс нюз”.Кметът на Враца Тотю Младенов разпореди проверка на температурите в класните стаи. Изпълнението на заповедта ще контролира зам.кметът по здравеопазване д-р Слави Георгиев. По нормативни изисквания температурите в класните стаи не трябва да бъдат по ниски от 18 градуса. Ако в някое от училищата се окаже, че наредбата не се спазва и учениците учат при температури под този минимум, директорите ще бъдат глобявани.

Друга тема от първа: “Свързват Данчо Пръча с безследно изчезнали врачани”. Последния човек, с който сина ни се е видял преди да изчезне, а Галин Красенов – Синеокия. Това твърдят родителите на Николай Вутов – Бокси от Враца, който е в неизвестност от месец май 2007 година. До скоро Синеокия се славеше като дясната ръка на Йордан Тонов – Данчо Пръча. В мистерия тъне изчезването и на друг врачанин – Николай Николов по прякор Дикси. Той е потънал сякаш в дън земя от май тази година. 

И Бокси и Дикси са криминално проявени и са били в контакти с тайфата на Данчо Пръча. Родителите им обаче не са доволни от работата на полицията във Враца по изясняване на изчезването им. Те са сезирали Върховна касационна прокуратура като в жалбата сочат, че местните ченгета са незаинтересовани по случая и не им дават никаква информация за хода на разследването.

От последна страница “ Класика, естрада и още нещо предлага музикалния форум”. Фестивалът спуска завеса с концерт на любими творби на Митко Щерев. Изключително разнообразна програма Международният младежки музикален форум във Враца. В програмата на 23-ото издание на фестивала има концерти, които е грях човек да пропусне.само през тази седмица изкушенията са три. Тази вечер публиката ще има възможност да чуе световно известни пиеси и танга.

“Има ли топло в училищата?” пита от първа и вестник “Враца днес”. Зам.кметът по образование Силвия Драйчева е съобщила пред вестника, че в общината са получени оплаквания от родители на ученици от Математическата гимназия и от училището в с.Мраморен. в тези две училища миналата седмица изобщо не е имало отопление.”Тъй като с училищните бюджети разполагат директорите, вероятно някои от тях са решили, че времето още е топло и могат да направят икономии.”

Още от първа страница: “Вдигат неподчинение заради срутен мост”. Защо се бави ремонтът на моста в с.Камено поле – този въпрос си задават жителите му и тези на околните села. Има ли ги прословутите 200 000 лв., които обещаха НАПИ и областния управител Антонио Георгиев или това е поредната лъжа? …

”Писна ни да ни лъжат!”- недоволстват съвсем оправдано те. Скоро обходният път ще стане непроходим, а падне ли снега ще е жива трагедия – категорични са каменополчани. Те съвсем определено смятат, че някой си прави сметката как да открадне хиляди левове от тяхната трагедия и затова обектът се бави.

Вестникът публикува и мнението на общински съветници за първата година от мандата на новото кметско ръководство - “Една година управление на Община Враца”. Поместени са мненията на Кирил Илиев: “Отчетът, който кметът направи преди дни пред медиите е построен изцяло върху дейност, свършена от предишната администрация. Връх на цинизма на кмета е твърдението, че за една годна е изградил два пъти повече пътища от предишния кмет”.

Момчил Младенов: “През тази година имаше добри начинания на кметската администрация, но предстои да видим как ще ги оценят врачани. За много ефективно решение смятам оптимизацията на училищната мрежа”.

Красимир Богданов: ”Промяната в управлението на община Враца беше посрещната с надежда от всичко демократично мислещи хора. От тук произтече и огромния кредит на доверие, както медийния комфорт, с който едва ли друг кмет се е ползвал. Само за няколко месеца обаче, това доверие се стопи.”