Преглед на печата
Преглед на печата / netinfo
Водещото заглавие на вестник “Шанс нюз”:

“Има ли конфликт между Тотю Младенов и Николай Коцев?”

Николай Коцев : “Искат да вкарат клин между нас”

Политическа провокация нарекоха слухът за конфликт помежду им кметът на Враца инж. Тотю Младенов и председателят на Общинския съвет – лидер на ГЕРБ Николай Коцев. Пред журналисти всеки един от тях даде своята версия за отношенията им през първата година от мандата.

Ако кажа, че съм доволен от резултатите през първата година от мандата, ще излъжа "– призна си Николай Коцев. – Не е така, но да не забравяме от къде сме тръгнали.

Още един акцент от първа страница на ежедневника :

“И Ники Циганчето остана в кауша”

Обвинението срещу него е за участие в престъпната банда на Митьо Очите и Данчо Пръча

Вчера Пламен Петков от Врачанския окръжен съд постанови постоянна мярка “Задържане под стража” за 33 годишния Никола Георгиев по прякор Ники Циганчето. Популярният в региона автоджамбазин, излежал няколко присъди за кражба на коли и друго имущество този път влезе зад решетките за участието си в престъпната група с тартори Йордан Тонов – Данчо пръча и несебърския наркобос Димитър Желязков – Митьо Очите.

Срещу главатарите вече са повдигнати обвинения по член 321 от Наказателния кодекс за организиране и ръководене на престъпна група, която вилнее от няколко години в Северозапада.

От последна страница на вестника :

“Никога не съжалявай за открадната любов”

Поетът Васил Христов и група “Спринт” гостуваха в Бяла Слатина

Почитателите на поезията и хубавата музика се събраха в Художествената галерия на Бяла Слатина, за да се насладят на поетично-музикалния спектакъл “Не се продава”.

Музиката бе поднесена от двама представители на група “Спринт” – създателят на групата Пейо Пеев и красивата вокалистка.

Водещото от първа страница на вестник “Враца днес” :

“Кметът отчете една година управление”

Отчет за едногодишното управление на Община Враца направи вчера пред медиите кметът Тотю Младенов. Според него, през 2008 г. кметският екип е очертал насоките за развитието на общината в следващите 4-5 години и е направил подготовка за усвояване на средства от Оперативните програми на Европейския съюз. През тази първа година на управление е развит капацитета на общинската администрация, сформиран е работещ екип от професионалисти.

Друго от първа страница на вестника :

“Центромет АД получи ново признание”

На 11 ноември в конферентната зала “София” на едноименния гранд-хотел се състоя церемонията по връчването на наградите на победителите в националния конкурс “За перфектност по безопасност и здраве при работа – 2008”. Той се организира за трета поредна година от “Перфект консулт” ООД – София. Събитието е част от финалната фаза на европейската кампания “Здравословни работни места”, организирана и проведена в България по конферентна програма на Министерството на труда и социалната политика под патронажа на Гълъб Донев – началник на Главна инспекция по труда.

Още нещо от първа страница :

“Областната управа с грамота”

Областният управител д-р Антонио Георгиев и екипът му бяха отличени със специална грамота за проект по ОП “Административен капацитет”. Лично министърът на Държавната администрация Николай Василев връчи грамотата на главния секретар на администрацията Славян Янков. Процедурата за кандидатстване по програмата беше открита през м. юни. Над 250 са били подадените проекти, от които само 15 са спечелили финансиране.

Водещото заглавие на вестник “Шанс Експрес”:

“Кметът – наш скъп гост”

Месете пити, купувайте мед!

Стигнахме до абсурда стопанинът на града и общината да ни е гост. Представяте ли си, че когато вечер се връщате в къщи да ви посрещат с хляб и мед, ако няма мед – със сол. Не се усмихвайте, така става с кмета на Враца. Той е избран да управлява и стопанисва общината. И където възникне проблем да го разрешава. Да познава всеки квартал , на всяко село. И където възникне проблем да го решава. Това е негово задължение.За целта той трябва да обиколи навсякъде и да види кое е наред и кое не. Кметовете на селата му докладват за нерешени въпроси, но едно е да ти разказват, друго е да видиш ситуацията на място. Тогава взетото решение е правилно.

Още ежедневни проблеми засегнати от страниците на седмичника :

“Врачани : “Искаме хуманно отношение на кучетата към нас”

Преди два месеца живеещи в “Сениче” се оплакаха, че глутница кучета не им дават да спят. След много оплаквания и от други квартали в края на септември общината възложи на БКС да проведе акция за озаптяване на четириногите. Месец и половина по-късно положението не е променено. Кучетата се разхождат и лаят по гражданите и пред жп гарата и на площада пред Билла, а в квартал “Сениче” продължават нощните им сбирки.

От последна страница на вестника :

“Адриана спечели златен медал за фокуси”

Адриана ученичка от Бяла Слатина. Може да се гордее и то не само заради наградите й, не само за таланта, който упражнява всекидневно в читалището, а и за харизмата, заради лъхащата от нея енергия….