Преглед на Лом прес и  Зов за истина
Преглед на Лом прес и Зов за истина / netinfo

Мъж се простреля смъртоносно, след като научи за смъртта на дъщеря си, съобщава от първата си стр. вестник Лом прес. Трагедията се разиграла в село Аспарухово около 15 часа на 22 юли. Арсен А. научил от зет си, че след дълго боледуване е починала дъщеря му. Зетят, който съобщил трагичната вест и на тъща си, не забелязал кога възрастният мъж /76-години/ отишъл в кухнята, взел пушката си и се гръмнал. Трупът му открили съпругата му и зетят. Оръжието е ловна пушка – “Иж” – 12 калибър. Мъжът знаел за болестта на дъщерята, но все се надявал да стане чудо. Трагичната вест го сломила и той за секунди взел фаталното решение.

Още едно криминално заглавие – възрастна вдовица – жестоко изнасилена от 26-годишен в село Долно Церовене. Геронтофилът е разкрит вече и е в следствения арест с постоянна мярка “задържане под стража”, съобщават от полицията на страниците на изданието.Спас В. е социален паразит, така го описват съселяните му. Нямал ценностна система, а за деянието си ще лежи от 2-8 години зад решетките.
500 дка горят край Добри дол – още една гореща тема от 2 стр. на Лом прес. Пожарът е визникнал в района на Добридолския манастир и селото в неделя следобяд. Най-вероятно става дума за умишлен палеж, тъй като е горяло на няколко места, смятат очевидци. Пламъците са опустошили 500 дка сухи треви, храсти и дървета.

Вестник “Зов за истина” ни посреща с темата за отчет на кмета Войслав Бубев. Той е внесъл в Общинския съвет информация за текущото изпълнение на бюджета през първите 6 месеца на годината. Информацията ще бъде разгледана от Общинския съвет на следващото редовно заседание, което ше се проведе на 31 юли, вторник. Проектите на Общината и общинските структури с осигурено финансиране към 30 юли т.г. са 14, на обща стойност 2736358 лв. Бюджетните разходи са в размер на 47,07% от уточнения годишен план или общо 18076612 лв. Изпълнението на приходната част е в размер 60,28% от общо планираните приходи на Общината и са достигнали сумата 23151357 лв.

Ще строят паметник на Васил Левски – още една тема от врачанския вестник: сдружение “Герб” почисти на 18 юли района на площада, носещ името на Апостола и с това стартира кампания за набиране на средства за построяване на бюст-паметник на великия българин. Той ще бъде поставен на площада, носещ името на революционера във Враца.

Във вестника днес излиза и месечното приложение “Дъга” за литература, изкуство и култура. Стихове на Евдокия Марангозова, Иван Пенев, Тодор Ваков ще намерите в изданието. Статията на Марин Ботунски е озаглавена “Под каквато и лупа да гледате” и визира грозотата в ежедневието и в морала на журналистите в публикуван материал на Валя Йончева във в-к “Шанс” по повод второюнските празници в града- конкретно за тържествения концерт на 1 юни в Двореца на културата.