Преглед на Лом прес
Преглед на Лом прес / netinfo
“Палят къщата на инвалид, блудствал с момиченце” – това е водещата тема на вестник “Лом прес”. Вестникът разказва за 46-годишният Паскал Стефанов, арестуван за блудство с 4-годишно съседско дете. Докато полицаите разпитвали педофила, съкварталците му изпочупили стъклата на прозорците и подпалили къщата. Провинилият се мъж е инвалид първа група, придвижва се в инвалидна количка и не е арестуван. За да се спаси от гнева на близките на момиченцето, Паскал се укрива и не се смее да се прибере в “Хумата”, съобщиха от полицията.

Инцидентът станал на 2 октомври. Малката И.С. си играела близо до дома си на ул. “Струма”№21 заедно с други деца от квартала. Покрай тях минал съседът Паскал с инвалидната си количка, разговорил се с децата и предложил на малкото момиченце да му направи татуировка. Детето тръгнало с него. Малко по-късно майка й Сашка я потърсила и отишла да я прибере от съседа. Като влязла в дома му, се натъкнала на потресаваща гледка. Сашка С. подала жалба срещу Паскал за това, че е блудствал с малолетната й дъщеря. Малкото момиченце потвърдило думите й и разказало пред специалистите с подробности преживелиците си. Веднага след това майката отвела детето си при роднини във Видин.

Още една новина от крими хрониката – “Хващат крадеца паяк”. Полицаите са арестували бандит, обрал дома на бизнесмена Венцислав Петров през нощта на 30 септември. Те щракнали белезниците на наскоро излезлия от затвора 32- годишния Емил Н.-Ушатия. Крадецът няма нищо общо с “Бандата на призраците”, която за по-малко от година направи над 10 големи удара в домовете на заможни ломчани.

Над 10 кандидати за концесия на пристанище Лом, това пише вестникът на 2 си стр. Концесията е за 35 г., а индикативната сума е 33 млн. лв. Според министъра на транспорта до края на годината порт Лом ще има концесионер.

По неофициална информация мераклии да влязат в пристанището са настоящите собственици на “Кремиковци” и бившия изп.-директор Валентин Захариев, който е собственик на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали и строи край София металургичен комплекс от 3 завода за студено валцуване. Интерес към порта е проявило и холдингово дружество “Химимпорт”, контролирано от икономическата групировка Т И М . Възможно е да се влеяят и чужди капитали. През годините интерес към ломското пристанище са проявили няколко гръцки фирми, както и украински, руски, португалски, дори и китайски.

От посредната страница “Лом прес” съобщава, че Мариан Огнянов се намира в много добра форма, въпреки принудителното прекъсване на тренировките си за 10 дни и наложеното наказание. В контрола на сините нападателят е вкарал 2 гола и отчасти е изтрил петното, което си лепна с пиянското сбиване с охранител от Лом на 17 септември. Тогава Мариан получи контузиии и остана на лечение в болницата, заради което отърва ареста, но пропусна тренировките на “Левски”.