съд
съд / Снимка: Дарик, архив
Пет години „Лишаване от свобода“ и „Лишаване от право да управлява МПС“ за период от седем години и шест месеца е наложеното наказание  на осъденият В. Върбанов по внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Враца.

Вечерта на 27.07.2015 г. Върбанов бил на семейно тържество в дома на дъщеря си в с. Селановци, обл. Враца, по време на което употребил значително количество алкохол. Това не го спряло след това да седне зад волана на лек автомобил марка „Мерцедес С220".
При управление на моторното превозно средство, в посока от центъра на селото към изхода за гр. Оряхово, шофирайки с превишена скорост около 71.5 км./ч. (при максимално допустимата от 50 км./ч.), той ударил спрелия плътно вдясно на пътното платно мотопед марка „Honlei" и седящия на него 17-годишен К. Петров. В резултат на сблъсъка, тялото на момчето било изхвърлено на 25 м. напред, а скутерът останал вклинен в предната челна част на автомобила.

Въпреки положените усилия, от страна на пристигналия лекарски екип на Спешна помощ, пострадалият Петров починал вследствие на открита черепно-мозъчна травма.

Извършената химична експертиза установила наличие на алкохол в кръвта на водача на лекия автомобил от 2,19 на хиляда промила. В.Върбанов е с обременено съдебно минало, осъждан отново за престъпление срещу транспорта.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.