Осигуряват пари за довършване на проекти чрез общински дълг
Осигуряват пари за довършване на проекти чрез общински дълг / netinfo

Докладна за поемане на Общински дълг от Фонда за органите на местно самоуправление „ФЛАГ” ЕАД. ще внесе за разглеждане на следващото заседание на Общинския съвет Враца кметът Н.Иванов. С парите ще бъдат довършени 3 проекта - „Развитие на устойчив туризъм в община Враца. Леденика – туризъм без сезони”, „Изграждане и оборудване на Лъчелечебен център в „Комплексен онкологичен център” ЕООД град Враца” и „ИСКРА - Иновативен Социален Комплекс от Резидентни Алтернативи”.

Проектите се изпълняват с европейско финансиране, но поради възникване на допълнителни видове работи, не предвидени при подаване на проектните предложения, е необходим финансов ресурс, който общината не може да осигури с бюджетни средства.

Според докладната максималният размер на дълга ще е до 680 000 лв. и максимален лихвен процент – шестмесечен EURIBOR плюс максимална надбавка от 5.078 %. Срокът на погасяване е 60 месеца, считано от датата на подписване на договора за кредит, с възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части, без такса за предсрочно погасяване. Кредитът ще бъде обезпечен чрез учредяване на залог върху собствените приходи на общината по чл. 6 от Закона за общинския дълг.

 

Заседанието на съвета ще се проведе на 26 март.