Още един Николай в кметското ръководство
Още един Николай в кметското ръководство / Дарик Враца
Н.Йорданов
61876
Н.Йорданов
Н.Иванов
  • Н.Йорданов
  • Н.Иванов

Инж. Николай Йорданов е новият зам. кмет по устройство на територията в Община Враца. Той бе представен от кмета на града на среща с медиите. 

„Един от основните мотиви при избора ми на инж. Йорданов за заместник кмет, бе че от началото на годината, с изменението на Закона на устройство на територията, отговорностите и задачи на общинските администрации по отношение на контрола по строителството нараснаха. Важен е неговият опит при управлението и контрола на правилата и нормите в строителството. Този опит ще му е необходим за тежката и отговорна длъжност, която заема. Пожелавам му успех и се надявам това да бъде един добър експертен избор в нашия екип" - каза кметът на Враца.

Инж. Йорданов е роден на 28.10.1968 г. във Враца. Завършил е Висше военно инженерно строително училище „Любен Каравелов" - София. Има магистърска степен по специалността „Промишлено и гражданско строителство". За последно инж.Йорданов бе началник на  Регионална дирекция на Национален строителен контрол, Северозападен район. Преди това е бил офицер и в последствие зам.командир и командир на поделение в Плевен, ръководил строителни обекти за нуждите  на Министерството на отбраната.

При последната предизборна кампания за кметове и общински съветници бе част от листата на ГЕРБ.

„Не съм искал да правия политическа кариера и го доказах с напускане на Общинския съвет. Винаги за мен е било като приоритет професионалното ми развитие като инженер.

Не съм дошъл тук, за да се занимавам с политика, а да подпомагам дейността на г.н Иванов по отношение на устройство на територията", обяви при представянето си новият зам.кмет.

С неговото избиране инженерите в общинското ръководство вземат превес - инженери са и кмета Николай Иванов, зам.кмета Красимира Георгиева, както и председателя на ОбС Враца Петя Аврамова.

Инж.Николай Йорданов заема мястото на подалия оставка, още преди Нова година, Ангел Вълчев.