Областният управител на Враца конкурира Дядо Коледа
Областният управител на Враца конкурира Дядо Коледа / netinfo
Врачанският областен управител д-р Антонио Георгиев днес конкурира Дядо Коледа. Той успя да раздаде лично подаръци на 121 деца от три дома в областта, съобщи пресаташето Ева Каралийска. Празничната обиколка започна от 10 часа сутринта, като последователно бяха посетени децата и младежите в Галатин, Борован и Три кладенци. Първите два социални дома са за деца, лишени от родителски грижи, на възраст от 3 до 7 години, а Домът в Три кладенци е дом за 41 младежи с умствена изостаналост на вързаст от 18 до 35 години.

Подаръците са закупени със средствата, събрани на благотворителния бал на областния управител на 9 декември. Те са заявени предварително като необходимост от директорите на домовете. Днес бяха раздадени обувки, анцузи, спортни екипи и якета, коледни елхи и украшения за тях, и индивидуални пакети с лакомства на всяко едно дете.

Децата от Дома в Галатин бяха подготвили едночасова програма за коледните тържества. Гости им бяха още и кметът на Криводол и собственици на фирми от региона, които са част от дарителите за дома.

В Дома в Три кладенци младежите бяха подготвили хумористична програма, в която място бяха намерили телевизионнни предавания и техните водещи, танци и песни. Освен областния управител в Дома в Три кладенци бяха и заместник-кметовете на Враца д-р Слави Георгиев и Иван Иванов. Община Враца ще инвестира в столова и перално помещение.