Пламен Томов
Пламен Томов / Дарик Враца
Старши комисар Пламен Томов е новият директор на областната дирекция на МВР в Монтана. Министерската заповед за назначението е връчена днес от заместник-главен секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, които пристигна в града за международно полево учение.

Старши комисар Пламен Томов бе временно изпълняващ длъжността директор след напускането на главен комисар Ивайло Антонов в края на май.
Новият директор е роден 1976 година в гр. Лом. Завършил висше образование през 2001 в академията на МВР, специалност “Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред”. През 2012 завършва югозападния университет в Благоевград, специалност “Право”.

Професионалната му кариера в МВР започва през 2001 г. на длъжност разузнавач в сектор БОП при ОДМВР - Монтана. Последователно е заемал длъжностите разузнавач, началник на група, началник на сектор. От.2018 г. е преназначен за началник на Районно управление – АЕЦ - Козлодуй при Областна дирекция на МВР - Враца. На 23 май тази година временно преназначен за директор на ОДМВР Монтана.

В първия си работен ден като титуляр старши комисар Томов връчи ключовете на четири нови автомобила „Шкода” на временно изпълняващия длъжността началник на РПУ –Лом главен инспектор Георги Петков. Той замества гл.инспектор Владимир Владимиров, който е в болничен отпуск.
Районното управление Лом обслужва 5 общини - Лом, Вълчедръм, Брусарци, Якимово и Медковец с обща територия от 1 355 кв. км и население от 64 572.