Ново гражданско движение набира популярност
Ново гражданско движение набира популярност / Мария Димитрова

Залата на видинското читалище „Цвят" бе препълнена с хора при учредяването на областната структура на Гражданско движение „Бъдеще за Северозападна България". Организацията е една от бързо набиращите популярност в региона. Общинският съветник от Видин адвокат Борислав Василев представи целите на сдружението пред събралата се общност:


„В сдружението са събрани свободни хора с една единствена цел, а именно - създаване на по-добро бъдеще за хората в Северозападна България. Това са областите Видин, Монтана и Враца. Вие знаете, че в началото на прехода основна роля в политическия живот на обществото играеха политическите партии. С течение на времето обаче хората изгубиха определена вяра и надежда, особено хората от Северозападна България, и вече техният вик е не вик за помощ, а за самопомощ. Това налага гражданите да се обединяват в такива сдружения ."

Борислав Василев бе категоричен, че обединението на гражданите ще бъде коректив на властта и ще търси възможности за по-добър живот в Северозапада.

Ново гражданско движение набира популярност
netinfo

Д-р Иванка Делева, председател на сдружението, поздрави видинчани за тяхната активност и интерес към работата на сдружението и изрази надежда, че чрез неговото разрастване има шанс и за хората в Северозапада да живеят достоен живот, а не регионът да не бъде сочен като най-бедното и тъжно място за живеене в Европа, защото в момента Северозапада отново е в графата "приоритет", но за пореден път резултати няма. Това е основният мотив, който кара членовете на сдружението да участват активно в създаването на будно гражданско общество, за да може да се съхрани региона и да се облекчи бедстващото състояние, в което са изпаднали най бедните.

Д-р Делева говори и за това, че гражданското общество трябва да бъде коректив на властта, както и да се бори срещу корупцията и решенията, които не са полезни за региона.

Областната структура на Видин е под ръководството на адвокат Борислав Василев, а в екипа му са Златко Павлов, Борислав Цанов, Габриела Илиева, Бисер Лозанов, Юлиян Борисов, Пламен Бальов, Олег Антов, Милчо Милчев, Валентина Георгиева.

Ново гражданско движение набира популярност
netinfo