Нова организация за паркиране във Видин
Нова организация за паркиране във Видин / Снимки: Дарик Враца

Областната комисия по безопасност на движение по пътищата проведе днес заседание, което бе открито и ръководено от заместник-областния управител на област Видин Любомир Низамов. Мерки за спиране на процеса на безразборно паркиране по булевард „Панония", поиска заместник-областния управител.

Красимир Живков, началник -главен инспектор в сектор „Пътна полиция" - Видин запозна присъстващите с проблемите в организацията на движение, текущата статистика на пътни произшествия и състоянието на пътната маркировка и пътни знаци.

Според присъстващите експерти, след като приключи ремонта на булеварда, трябва да се въведе постоянна организация на движение и да се поставят пътни знаци.

Павел Драганов, началник на Областно пътно управление - Видин информира членовете на комисията, че има забавяне в строително-монтажните работи на пътят Димово-Ружинци-Бела-Белоградчик-Монтана, които трябваше да завърши Сдружение „Димово-Ружинци" до 1 ноември.

„Пътят бе затворен за движение от 1 септември до 1 ноември 2011 година, а крайния срок за изпълнение на рехабилитацията бе до 8 декември", припомни  Драганов. По думите му, се очертава през зимния сезон пътят Димово-Ружинци-Бела-Белоградчик-Монтана да остане затворен за движение.

В резултат на създалата се ситуация достъпът до белоградчишкото село Гранитово е затруднен, тъй като до населеното място има достъп само през община Димово. Прието бе предложение Областно пътно управление - Видин да осведоми Агенция „Пътна инфраструктура", която като  собственик на пътя има правомощия да разреши проблема.

За затруднения достъп до село Гранитово, ще бъде подаден сигнал и до Министерството на регионалното развитие и благоустройството.