Николай Иванов тръгна към втори мандат
Николай Иванов тръгна към втори мандат / Дарик Враца
Николай Иванов тръгва към втори мандат
81372
Николай Иванов тръгва към втори мандат
  • Николай Иванов тръгва към втори мандат

Инициативен комитет от 17 членове днес издигна кандидатурата на сегашният кмет на Враца инж.Николай Иванов за втори мандат. В комитета влизат Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ Враца, ген.Валери Стаменов - бивш дир. на ОД на МВР Враца. ст.н.с. Йорданка Манкова - етнолог, д-р Георги Комитски - ортопед, Марин Ботунски - белетрист, Иванка Караиванова - пред.на настоятелството на читалище „Развитие" Враца, Виктор Шонев - архитект, Николай Николов - пред.на Ученическия общински съвет, Димитър Панов - диригент, дир.на Врачанска Симфониета, Милена Миковска - юрист, Ивайло Младенов - лекоатлет, треньор, д-р Емилиян Кюркчийски - хирург, Тони Петров - собственик на строителна фирма, Емилия Бонева - областен координатор на Синдиката на българските учители, инж. Кирил Петков - бивш дир. на „Химко" Враца.

Общото, което обединява всичките членове на Инициативния комитет е оценката, че инж.Иванов е „най-добрият кмет на Враца за последните доста мандати".

Според директора на театъра Николай Иванов не е тръгнал по пътя на конфронтацията, не е изгорил нето един мост, по който е минал, а напротив - изградил е нови. „Помислете си от колко години този град не е имал такава мащабна строителна програма?! С работата си осигури и множество проекти за общината, издигна авторитета на общината и в международно отношение, с избирането му за член на Комитета на регионите", подчерта Попдимитров.

„Най-ценното качество е, че той премина през мандата такъв какъвто влезе - не се промени от властта, остана чувствителен към всички проблеми", завърши Анастас Попдимитров.

Димитър Панов: Първото, което прави впечатлени в един мандат е отношението към културата. Ако на запад ни ценят за нещо - то това заради културата. Враца е един от малкото градове с културни институции със 100-годишна история. Нас нямаше да ни има, ако не беше това негово отношение през тези години."

Димитър Шонев: Впечатлиме неговото емоционално отношение към паметниците изобщо и към паметниците на архитектурата".

д-р Г. Комитски: „За втори път участвам в инициативния комитет в подкрепа на кандидатурата на г-н Иванов и смятам че това е доста показателно тъй като той оправда нашето доверие. Видял съм как той се бори с всички сили за доброто на Враца, как търси диалог с всички политически фракции в този общински съвет и много пъти го е намирал. Смятам, че той не само е един от най-добрите, но и най-успешните кметове в България."

Николай Николов: „През този мандат проведохме хиляди дискусии. Борехме се да инициираме заедно едни добри младежки проекти и адекватни младежки инициативи. Смятам, че г-н Иванов оправда моите очаквания и очакванията на всички будни младежи".

Инж.Кирил Петков: „Това е кметът-професионалист. Има толкова привлечени средства, колкото през никой мандат до сега. И кмета-боец. Вместо да хленчи и да се оправдава пред обществеността, че не стига бюджета, той се бореше и постигаше умни и прагматични решения на появилите се, в това число и финансови проблеми."

Миглена Миковска: „Изключително диалогичен и отговорен към всички хора без оглед на техните политически пристрастия."

Емилия Бонева: Кметът с който най-добре се работеше през годините. Не се закри нито едно училище и нито една детска градина. Такъв мандат - активен, работещ през последните 15 години не е имало."

ген.В.Стаменов: „От 20 години работя с него. с него се работи лесно и ефикасно. Смятам, че това е правилният избор и се надявам , че врачани ще го подкрепят."

Росица Кузманова: „Работила съм 8 мандата с кметове. Това е кметът, който направи много за Ботевата алея и паметниците по нея. Искам да му благодаря и като баба за тази прекрасна вело-алея в Балкана, за детските площадки."

Ивайло Младенов: „Съпричастен е към проблемите в спорта. Направи ремонт на стадиона, сега предстои ремонта и на закритата писта, която от 43 години не е ремонтирана. Има хъс и желание, какъвто имам и аз, затова го подкрепям."

Николай Иванов благодари за подкрепата през този мандат на своите съграждани и на хората които го издигат отново за кмет на общината. „Наистина със сърце и с всички свои човешки, и професионални сили работех през този мандат за доброто на Враца и за врачани. Усещах през цялото време подкрепата на моите съграждани и това ми даваше допълнителни сили, и увереност, и искам да им благодаря за това.

Имах и щастието да сформирам, и да работя с един прекрасен екип, който беше до мен във всеки един момент...Не беше лесно преминахме през много трудности, имахме моменти на изключително сериозни изпитания. Но моята трезва и спокойна преценка е, че свършихме сериозна работа, че поставихме здрави основи и че можем уверено да продължим напред, защото пътя към голямата цел е дълъг. А голямата цел е Враца да я приемем и направим един истински наш дом.

Доверието на хората, които днес издигат кандидатурата ми и казаха тези прекрасни думи, и застават до мен ме кара да съм изключително горд, защото подкрепата на едни истински доказани лидери е едно изключително признание. Приемам тази подкрепа с благодарност, но и с огромна отговорности и се надявам, че няма да ги разочаровам.
И от днес съм готов, както винаги съм го правил, да застана честно и открито пред съгражданите ми, да им представя, да обсъдим заедно и да поема ангажименти за това, което трябва да свършим през следващите 4 години.

Имам ясен план, защото той ми е зададен от тях.", обобщи инж.Николай Иванов.