Назначават пазач за Божия мост
Назначават пазач за Божия мост / Снимки: Дарик Враца и Община Враца

Пазач за охрана на природния феномен „Божия мост" обеща на жителите на с.Лиляче кметът на общината инж.Н.Иванов. Проблемът с нарушителите, които нанасят щети тази забележителност, бе дискутиран на среща на кмета с хората от селото. Пазачът ще бъде назначен по програмите за заетост, по които в момента в Лиляче има наети 9 човека. Предстой наемането на още 6-ма, които ще работят по поддръжката на пътищата и като градинари.

Друг важен проблем за живеещите в с. Лиляче е ремонтът на улиците. Кметът заяви, че за тази година за селото ще бъдат заделени 64 555 лева за материали, с които ще бъдат изкърпени настилките.

На събранието бяха поставени и въпроси касаещи осигуряването на по-високо напрежение на електрозахранването, по-високо налягане на водата, за да стига и до крайните къщи, и наводняването на частен имот - винаги след обилно снеготопене и дъжд. Жителите на Лиляче поискаха от кмета сметоизвозването в селото да става по-често от два пъти в месеца, както е в момента. „За съжаление, съгласно сключения договор, до края на годината не можем да променим честотата на извозване на боклука. За следващата година ще се търсят възможности. Но и сега, когато възникне по-сериозен проблем, общината ще съдейства" - обеща инж. Николай Иванов.