Направиха венчавка в крепостта „Баба Вида
Направиха венчавка в крепостта „Баба Вида / Община Видин

Младоженците Ирена Венелинова Йорданова и Пенко Валериев Пенков са пожелали сватбения им ритуал да бъде извършен от кмета на Община Видин Огнян Ценков. Той откликна на молбата им да ги венчае сред стените на средновековната крепост „Баба Вида". Младите хора си казаха „да" и се врекоха във вярност пред видинския кмет.

Съгласно закона и обичая Огнян Ценков обяви гражданския брак за сключен. В своето слово той пожела на новобрачната двойка да преодолява с лекота и разбиране трудните моменти в живота и да се обръща за съвет към своите родители, като ги почита и уважава. „Желая във вашия дом завинаги да се настанят здравето, щастието, любовта и грижите за вашите деца" - каза Ценков, след което поздрави новото семейство, близките и присъстващите на сватбената церемония.

Изнесени сватбени ритуали Община Видин организира от 2006 г. Много млади хора, сред които и чужденци, избират да се венчаят в емблематични за града ни културни и исторически забележителности. От месец април досега в замъка „Баба Вида" и в Художествената галерия „Никола Петров" са сключени общо седем граждански брака.