Киноложка изложба Видин
Киноложка изложба Видин / Община Видин
За четвърти път Видин бе домакин на Национална изложба за всички породи кучета под наслов „За купата на кмета на Община Видин” и специализирана изложба за българско овчарско куче. Тя се проведе в Крайдунавския парк, в близост до входа за Видинския панаир. Събитието се организира от Световен киноложко-ловно-спортен алианс, Български републикански киноложки съюз, Български киноложки клуб за българско овчарско куче, Местен клуб за българско овчарско куче „Видин” и със съдействието на Община Видин.

Киноложка изложба Видин
netinfo

Кметът Огнян Ценков приветства многобройните участници и зрители и откри официално събитието. Той заяви, че това е поредната хубава инициатива в края на лятото, наред с Видински панаир 2018, чиято традиция датира отпреди 120 години, представеното преди дни акробатично въздушно шоу на крепостта „Баба Вида” и редица други фестивали, концерти, културни и спортни прояви. „Искам да изразя удовлетворението си, че интересът към тази изложба и към специализираната изложба за българско овчарско куче непрекъснато расте. Желая успех на всички участници и на добър час!” – пожела Ценков. На събитието присъстваха и двамата заместник-кметове на Община Видин – инж. Цветан Асенов и Венци Пасков.

Киноложка изложба Видин
netinfo

 След откриването Аврам Петков,  председател на  Българския републикански киноложки съюз и международен съдия, връчи на Огнян Ценков почетен диплом, в знак на признателност за приноса му в развитието на българската кинология. Отличия получиха също Валентин Траянов и Любен Перчински от Видин.

Киноложка изложба Видин
netinfo

 И тази година организаторите бяха подготвили много изненади и атрактивни конкурси. Огнян Ценков участва в журирането на първия от тях - „Дете и куче". Той връчи наградите на победителите и всички участници в конкурса. Гласовете на публиката отидоха при Любов от Видин и нейното овчарско куче Едуард.
         
Бяха демонстрирани изпълнение на команди за кучета; игра и танц с куче, показани от Дария Иванцова, трикратна европейска шампионка по фризби и фризби-фристайл; имаше конкурси за „Най-лакомо куче”, "Най-добра развъдна двойка", "Най-добър развъдник" и др.
 В рамките на събитието хората можеха да разгледат изложението на стари оръжия, представено от Национално дружество „Традиция”.

Киноложка изложба Видин
netinfo

Община Видин