Млади театрали от Враца организират международен уъркшоп
Млади театрали от Враца организират международен уъркшоп / снимка: DarikNews

Международна театрална работилница организира Театрална група ТЕМП на Младежки дом Враца. Младите театрали са домакини на Първия в България младежки международен театрален уъркшоп - TIP -2010 под надслов  "Маска и реалност в храма на Мелпомена", който ще се проведе в Пловдив.

Събитието  се организира със специалното съдействие на Община Пловдив и е първият съвместен международен проект на Българската асоциация на аматьорските театри - БААТ , AITA/IATA - международна асоциация на аматьорските театри и СЕС - европейския център на AITA/IATA.

Млади театрали от България, Италия, Македония, Финландия, Чехия, Холандия, Австрия, Израел и Словения са за 8 дни в културната столица на Р.България - гр. Пловдив от 17 до 25 юли.

Официалният старт на уъркшопа е в сряда 21 юли, когато на пресконференция в Община Пловдив ще бъде презентиран театралният проект. 

След редица занимания по пантомима, акробатика, театър на движението и сценография на античен театър ОДЕОН ще бъде представена демонстрация - спектакъл "Маската".

 Ръководители на уъркшопа са Михал Хехт - режисьор, театрален педагог и мим от Чехия, Йоке Елбърс - драматург от Холандия и Елена Шопова - сценограф на балет "Арабеск" и на ТВ реалити шоуто "Сървайвър".

Главен организатор на арт - форума е Георги Врабчев, който освен главен худ. Ръководител на ТГ ТЕМП е и председател на Управителния съвет на Българската асоциация на аматьорските театри - БААТ.