Министър Сергей Игнатов бе във Видин
Министър Сергей Игнатов бе във Видин / Областна администрация Видин

Форум „Българското училище през ХХI век" се състоя във Видин. Гост бе министърът на младежта, образованието и науката Сергей Игнатов. Сред организаторите на събитието са областният управител на област Видин Пламен Стефанов, заместник-областния управител Елка Георгиева и началника на Регионален инспекторат по образование Калин Нинов.

В заседателната зала на Общински съвет - Видин министърът запозна присъстващите директори на училища и детски заведения със Стратегията за електронизация на българските училища. Нейната цел е въвеждането на онлайн-преподаване на уроци и електронни дневници в средните училища, очаква се тя да бъде реализирана до 2020 година.

Министър Игнатов се спря и върху Проектозакона за обществени съвети, който представлява обществен договор между учители и родители, касаещ спазването на училищната политика на всяко училище. Той подчерта, че висшето образование в страната се развива на високо ниво и допълни, че трябва да се намери баланса за академичното образование, което да е практически насочено.

Министърът на образованието, посети заедно с областния управител,  заместник-областния управител на област Видин и началника на Регионален инспекторат по образование помощното училище „Д-р. Петър Берон". По проект на МОН училищната сграда е санирана, ремонт е извършен и на покрива. Стойността на ремонтните дейности е 230 хиляди лева. Над 16 хиляди лева са вложени чрез проект на МОН за обновявяне на санитарните помещения и баните в училището и общежитието.

По-късно министър Игнатов, заедно с придружаващите го лица се срещнаха с Видинския митрополит Дометиан.