Малки врачански спортисти - надежда за родната атлетика
Малки врачански спортисти - надежда за родната атлетика / Мария Георгиева

Ани Павлова от врачанския атлетически клуб “Павел Павлов” завоюва златен медал в спринта на 100 метра в петото издание на Международния турнир “Тереза Маринова и приятели” В надпреварата, която се проведе на стадиона на НСА “Васил Левски” в София участваха над 500 малчугани от цялата страна и Румъния. Състезателите бяха разделени в пет възрастови групи, като за първи път имаше бягане на 40 метра за деца под 7 години.

Ани Павлова нямаше конкуренция при момичетата родени до 2001 година и финишира първа на 100 метра с време 13.2 секунди. В турнира “Тереза Маринова и приятели” участваха и най-малките лекоатлети от клуб “Олимпия-Враца”. Възпитаниците на Юлиана Борисова подобриха значително своите постижения. При най-малките родени след 2007 година Анджела Иванова е осма в бягането на 40 метра с време 9 секунди, а съотборничката й Цвета Николова се нареди на 12-та позиция с 9.8 секунди.

Във възрастова група при момчетата родени 2006-2007 година клуб “Олимпия – Враца” имаше двама свои представители. Атанас Георгиев се нареди на 9 място в хвърляне на плътна топка с резултат 4.40 метра, а в бягането на 40 метра с препятствия е 12-ти с време 9.2 секунди. Съотборникът му Веселин Дончев е 13-ти на хвърляне на плътна топка с 3.60 метра, а на 40 метра с препятствия е 15-ти след като финишира точно за 10 секунди.

При момчетата родени 2002-2003 година Алекс Иванов е 14-ти в спринта на 60 метра с 9.4 секунди. В същата възрастова група, но при момичетата Михаела Миткова 12-та в бягането на 60 метра с време 8.9 секунди, а на скок дължина е 18-та с 3.40 метра. Още трима състезатели от клуб “Олимпия - Враца” се включиха в надпреварата. Това са Кристиян Борисов, Памела Николаева и Давид Бочев, които подобриха своите постижения, но не намери място в първите 20 на турнира.

„Доволна съм от представянето на децата. Някои от тях участваха за първи път на състезание, но въпреки всичко подобриха своите лични постижения. Всички вложиха много старание и показаха добри резултати за възможностите си, въпреки силната конкуренция“, коментира треньорът на СК „Олимпия - Враца“ Юлиана Борисова.