Коледният дух ни завладя
Коледният дух ни завладя / Дарик Враца и Община Враца

За единадесети път във Враца стартира кампанията  „Осиновете врачанско семейство“. Близо 50 деца от социално слаби семейства, сираци и такива със специални образователни потребности ще могат да се зарадват около Коледа благодарение на своите „осиновители“.

Кампанията дава възможност на всички, които искат да се включат - да осигурят за децата играчки, дрехи, книжки и ученически пособия, в зависимост от индивидуалните потребности на малчуганите. Те са на възраст от 2 до 7 години и са избрани с помощта на „Социално подпомагане“ Враца. Организатори на събитието са СНЦ „Дом на науката и техниката”, читалище „Развитие”, Майчин център „Българка”, Сдружение „МОСТ”, Клуб „Приятели на Врачански Балкан”, Клуб по франкофония, СНЦ „Светлина в живота”, Община Враца, Областна администрация, РИО, Младежки дом и други.

Освен традиционните осиновители тази година са и дванадесетокласниците от ПМГ. Всичките седем класа ще се включат с подаръци за децата, като освен тях от училището имаше и представители на 9, 10 клас и на клуб „Млад турист“, които също си избраха картички за дарение.

Готовите пакети ще се събират до 15 декември, след което традиционно Дядо Коледа ще ги разнесе по домовете на всеки един малчуган, включен в инициативата.  И тъй като обикновено в семействата има повече от едно дете, на другите, които не са включени също ще се подаряват пакети с лакомства и играчки. Затова и инициативата се казва „Осиновете врачанско семейство“.

 

„Няма по-устойчива, по-хубава и по-стабилна инициатива от тази“, обяви в приветствието си Ивелина Васкова, директор на ДНТ, един от основните организатори още от самото начало.