Испанци предлагат помощ за развитие на Враца
Испанци предлагат помощ за развитие на Враца / netinfo

Мануел Риера, изпълнителен директор на испанския холдинг MTMGRUP се срещна днес във Враца с кмета инж. Тотю Младенов и зам.-кмета Тони Милева. Испанският холдинг обеща съдействие при разработването и реализирането на инвестиционни проекти и проекти по европейските фондове във Враца.

Една от идеите, обсъдена по време на днешната среща е Враца да се превърне в университетски център за Северозападна България. Двете страни договориха да се инициира среща с испански университети и бизнес училища, които да разкрият филиали на територията на Враца.

Мануел Риера сподели, че вече са водени преговори и с компания за производство на високо-технологични играчки, които в момента имат завод в Китай, да преместят бизнеса си във Враца.

Бяха обсъдени и различни възможности за привличане на българските емигранти в Испания отново в страната. Ще се опитаме съвместно да им помогнем да доразвият бизнеса и проектите си, по които до този момент са работили в Испания. „Това е първата, но не и последната среща. С инж. Тотю Младенов ще работим съвместно за изграждането на Враца като съвременен икономически, културен и туристически център”, убеден е Мануел Риера.