Дарение за тризнаците в Тишевица
Дарение за тризнаците в Тишевица / Галина Ганова

Депутатът д-р Янко Здравков посети в Тишевица младата майка Савина, която на 10 юли тази година роди тризнаци в МБАЛ „Христо Ботев" - Враца. Визитата бе с благотворителна цел за многодетното семейството, на което д-р Здравков неотдавна обеща да осигурява хумана и памперси за бебетата още една година. Освен тримесечните Патрисия, Мария и Катя, Савина и Цветослав имат и дъщеря  Веселка, която на 29 ноември ще навърши две годинки.

Жестът на депутата е продиктуван от желанието да помогне на младото семейство в трудното ежедневие. То се издържа от майчинството и детските надбавки, тъй като бащата от средата на септември е безработен. Доходът в домакинството е твърде недостатъчен за отглеждане на четирите деца. По изчисления на родителите, през този месец за тризнаците са били необходими около 40 кутии хумана и 12 стека памперси...

Ежедневно Савина и Цветослав разчитат единствено на помощта на свекървата, която подобно на много българки доскоро работела за насъщния в чужбина. В дома си в Тишевица се прибрала, за да помага в отглеждането на децата.