Да почистим Врачанския балкан
Да почистим Врачанския балкан / netinfo

Кампания по почистване на ПП "Врачански Балкан" ще се проведе в края на седмицата. Поводът е националния ден на природните паркове. Инициативата се провежда за пети път в партньорство с Международната природозащитна организация WWF и  ще събере хиляди хора, загрижени за бъдещето на околната среда и защитената природа на България.

Официалното откриване на кампанията във Враца ще се извърши събота, от 9.30 ч., пред Природозащитен център „Натура". Тази година „посланик" на Природен парк „Врачански Балкан" е актьора Валери Йорданов. Той заедно с екипа на парка ще обновят беседката под лифта и ще бъде оформен кът за отдих. Ще се почистят сметищата около местността Учителски колонии,  шосето за пещера „Леденика", Трудовашката чешма.

За всички участници са осигурени  ръкавици, общи чували и транспорт. В края на събитието е предвиден хепънинг с много настроение и томбола. До момента участие са заявили около 150 ученици и възрастни.

ДПП „Врачански Балкан" приканва всички граждани и гости на града да се включат в инициативата и заедно да се погрижим в опазването на красотата и уникалността на Врачанския Балкан!