Борислава Борисова е новият заместник-кмет в Община Видин
Борислава Борисова е новият заместник-кмет в Община Видин / Снимка: община Видин

Новият заместник-кмет по хуманитарни дейности и социална политика в общината Борислава Борисова бе представена от кмета Герго Гергов. Борисова е родена на 19 април 1963 г. в гр. Видин. Завършила е ПМГ „Екзарх Антим I", а след това - Висшия педагогически институт в Шумен, специалност „математика".

От 1981 до 1999 г. работи като преподавател по математика във видински училища. От 1996 г. започва да се занимава и със собствен бизнес. От 9 януари тази година досега е  директор на ОП „Пазари и паркинги" - Видин.

«Искам да благодаря на кмета на Община Видин, г-н Герго Гергов за доверието, което ми възлага. Приемам новата си позиция с цялата отговорност, която изисква този важен ресор в общината. За мен много важен елемент за постигане на поставените цели са добрите взаимоотношения в екипа. Така че ще разчитам на хората, с които ежедневно ще работя. Разбира се, те също могат да разчитат на моята подкрепа за разрешаването на всеки проблем.

Целта ни е една и съща - да изведем Видин от незавидното място в класациите, като за това се надяваме и на раздвижване в сферите на туризма, културата, младежките и спортните дейности и привличане на европейски пари по нови проекти. Видин може и трябва да се раздели с имиджа си на град със затихващи функции и да заеме достойна позиция в картата на България» - така определи своите намерения новият зам.-кмет.