30 врачанчета „осиновени за Коледа
30 врачанчета „осиновени за Коледа / Община Враца

Голям интерес предизвика поредното издание на благотворителната кампания „Осиновете врачанско семейство". Тази година чрез нея ще бъдат подпомогнати над 30 деца от социално слаби семейства във Враца.

На коледната елха, поставена във фоайето на читалище „Развитие", по традиция бяха закачени картички с потребностите на всяко от децата, участващи в кампания. Благотворителните пакети на техните „осиновители" ще бъдат събрани до 15 декември в Дома на науката и техниката и в читалище „Развитие", които са част от организаторите. Останалите са Майчин център "Българка", Сдтужение МОСТ, Клуб "Приятели на Врачански Балкан",

Клуб на франкофонията - Враца и СНЦ "Бъдеще за ромските инициативи" в партньорство с Община Враца, Областна администрация Враца, Регионален инспекторат по образование, Младежки дом, Дневен център за деца и възрастни с увреждания "Зорница", НУ "Софроной Врачански", НУ "Иванчо Младенов", СОУ "Н.Войводов", НУ "Ив.Вазов", ЦДГ "Българче" и СНЦ "Светлина в живота".

Сред официалните гости бяха зам. областният управител Валетин Литов, кметът инж.Никоай Иванов, който избра да помогне на 7 годишно момиченце и председателят на ОбС Враца инж.Петя Аврамова. Тя изтегли за себе си и за общински съветници, желаещи да се включат в кампанията, общо 5 картички с имена на деца. „Имах поръчка за 8, но се оказа, че желаещите да помогнат са повече, отколкото включените в кампанията деца", обясни инж. Аврамова. Областният управител Пепа Владимирова ще зарадва за Коледа с подаръци 3-годишно момиченце.