11 скочиха за кръста в Лом
11 скочиха за кръста в Лом / netinfo

19-годишният Ивайло Янев Димитров от Лом извади кръста от ледените води на Дунав пред стотици ломчани, дошли по традиция на брега на реката на Богоявление, 6 януари.  Ивайло, който скача за втори път за кръста, бе най-бърз и извади христовото разпятие преди останалите още 10 смелчаци, които участваха в надпреварата.

11 скочиха за кръста в Лом
netinfo

„Да сме живи и здрави и да имаме късмет през годината!“ – пожела Ивайло. Той е завършил ПГПТ и работи в една от местните металообработващи фирми.  Победителят получи награда от 100 лв., а неговите съперници в надпреварата за разпятието взеха по 50 лв., осигурени от Община Лом. Наградите връчи кметът Пенка Пенкова.

11 скочиха за кръста в Лом
netinfo

„В днешния празничен ден Ви пожелавам здраве, кураж и благополучие. Нека радостта и щастието ви съпътстват и само хубави неща да ни се случват през Новата година. Добрите дела да осмислят дните ни, а духовното кръщение да живее винаги в душите и сърцата ни. На всички именици, днешните и утрешните на Ивановден, пожелавам крепко здраве, много късмет и да носят с гордост и чест името си!” – каза Пенкова.

11 скочиха за кръста в Лом
netinfo