Жокеите на Калоян-92 с купи от турнир в Гърция
Жокеите на Калоян-92 с купи от турнир в Гърция / Sofia Photo Agency

110 коня от четири балкански страни, участваха в силния международен турнир по прескачане на препятствия в Порто Карас, съобщи треньорът на великотърновският клуб "Калоян- 92" Михаил Костов. Състезанието бе в прекрасно уредена база на Халкидическия полуостров, в два класа.

Представителите на конната база в Арбанаси стартираха в клас "Лек", с височина на препятствията до 120 сантиметра. Много силно яздиха Емил Красимиров със Самурай и Мирослав Илиев с Ниагар, които спечелиха първи места и красиви купи. В четиридневната надпревара Емил записа и второ място, също със Самурай, а Мирослав четвърто с Камикадзе. Пети е Александър Красимиров с Агоп.

Михаил Костов специално благодари на управителя на фирма "Булбанис Вайн" ООД- Красимир Жеков, осигурил средствата за участието в Гърция. "Без неговата подкрепа нямаше как да заминем за Порто Карас", коментира г-н Костов. От вчера той и възпитаницете му Емил Красимиров с Контеса и Тодор Киров с Гигант са в пловдивското село Войводин, където предстои Балканско първенство по конен спорт.