Затварят улици във В. Търново по ВиК- проекта
Затварят улици във В. Търново по ВиК- проекта / Дарик нюз, архив

Временна организация на движението се въвежда в някои части на старата столица във връзка с изграждането на водопровод и канализация в централната градска част на Велико Търново, съобщиха от Общината. Дейностите са част от проект "Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води на територията на община Велико Търново" по оперативна програма "Околна среда 2007-2013 година".

Първият етап на строителството започва днес и ще обхване района на улица "Марно поле"- от кръстовището с улица "Цар Самуил" до комплекс "Славяни". Работните дейности ще продължат до 4 май, а от 5-и започва разкопаването от комплекс "Славяни" до ДНА, което по план ще продължи до 18 май. За целта ще бъде затворено за движение западното платно на улица "Марно поле".

Третият участък на ремонта ще се проведе на площад "Марно поле" и ще продължи от 21 до 31 май.

От днес започва работата и в района между Интерхотел - Велико Търново, комплекс "Полтава" и търговски комплекс "Европа" до 23 май ще бъдат затворени за движение на МПС- ата ул. "Асен Русков", в участъка от ул. "Цар Калоян" до ул. "Хаджи Димитър" и улица "Княз Дондуков - Корсаков"- от ул. "Христо Ботев" до ул."Асен Русков". От 25 май до 20 юни автомобили няма да се движат по улица "Асен Русков", в участъка от ул."Хаджи Димитър" до улица "Княз Дондуков - Корсаков" и по ул."Цар Калоян".