Запазват формата на регионалния футбол- една “А” елитна и две областни групи
Запазват формата на регионалния футбол- една “А” елитна и две областни групи / Дарик нюз, архив

Миналогодишният модел на структуриране на футбола в Област В. Търново се запазва, съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов. Това означава, че в региона ще има една елитна "А" група и две "Б" областни (Северна и Южна). Жребият за тях ще се изтегли на 6 август, в присъствието на ръководителите и треньорите на отборите. Тогава ще стане ясен и съставът им.

Ще продължи и практиката тимовете от елитната областна група да поддържат и юноши младша възраст, които ще играят по същата програма. Най- вероятно първенството ще започне на 31 август, като датата зависи от това колко отбора ще са в групата.

Новото при юношите старша възраст, където след закриването от БФС на националната U 19 е, че в Северозападна България се създава елитна група, в която се включват 10 тима. Сред тях е и "Етър В. Търново". Под това ниво ще има две по- малки групи от по 8 отбора- Източна и Западна, с центрове Ловеч и Видин. Жребият за юношеските групи ще се тегли на 20 август, информира още Трифон Иванов. Окончателно е ясен съставът на Северозападната "В" група за сезон 2014/2015 година. Както се очакваше в нея влизат 14 отбора, а новакът е "Ювентус" (Малчика).

Трифон Иванов е посетил плевенското село, направил е необходимите препоръки и в момента там ремонтират съблекалните и подготвят терена.По азбучен в нашата Трета дивизия са: "Академик" (Свищов), "Бдин" (Видин), "Ботев" (Козлодуй), "Ботев" (Луковит), "Видима-Раковски", "Етър ВТ", "Ком" (Берковица), "Левски 2007" (Левски), ОФК "Павликени", "Партизан" (Червен бряг), "Ситомир" (Никопол), "Спартак Плевен", "Ювентус" (Малчика) и "Янтра" (Габрово).

Първенството започва на 17 август, а жребият ще се тегли на 1 август (петък) от 11 ч., когато Зоналният съвет на БФС свиква традиционното предсезонно заседание с участието на представители на всички клубове. На него ще се обобщят изискванията и условията за участие, ще стане ясна програмата. Традиционният семинар на съдиите и делегатите, обслужващи аматьорския футбол в Северозападна България, ще бъде на 9 август в Тетевен, където реферите ще покриват и задължителните тестове.

Новият секретар на Зоналния съвет ще бъде обявен в близките дни след официалното му потвърждение от БФС. Трифон Иванов уточни, че запазва отлични отношения с напусналия по собствено желание Страцимир Тинчев, който вече е изпълнителен директор на "Видима-Раковски".