ВМРО- БНД  В. Търново: Гордеем се с резултата от местния вот
ВМРО- БНД В. Търново: Гордеем се с резултата от местния вот / Дарик нюз
ВМРО- БНД В. Търново: Гордеем се с резултата от местния вот
46379
ВМРО- БНД В. Търново: Гордеем се с резултата от местния вот
ВМРО- БНД В. Търново: Гордеем се с резултата от местния вот
  • ВМРО- БНД В. Търново: Гордеем се с резултата от местния вот
  • ВМРО- БНД В. Търново: Гордеем се с резултата от местния вот

ВМРО- БНД се гордее с резултатите си на първия тур от изборите, коментира Областният лидер на партията доц. Милен Михов. Според него "воеводите" вече са трета сила в общината, тъй като са получили повече гласове от другите партии, вкарали по двама съветници в Местния парламент и само 23 гласа не са им достигнали за трети мандат. На областно ниво ВМРО- БНД получава седем съветнически места във В. Търново, Г. Оряховица и Златарица и има възможност да вземе мандат в Свищов, което означава че почти два пъти е подобрило резултата си от местния вот преди четири години. В Златарица и в горнооряховското село Драганово кандидатите на партията за кметове са на балотаж, със сериозен аванс пред съперниците си.

Чуйте анализа на доц. Михов за представянето на "воеводите" в първия звуков файл.

ВМРО- БНД няма да подкрепи нито един от двамата кандидати за кмет на В. Търново на втори тур, е решило Общинското ръководство, добави доц. Милен Михов. Той призна, че и ГЕРБ и БСП са поискали подкрепа, но позицията на "воеводите" е твърда. "Въпреки това нашите привърженици трябва да отидат и да гласуват в неделя и ние сме сигурни, че ще направят правилния избор", каза още той.

Чуйте го във втория звуков файл.

Милен Михов коментира още, че изборният ден е протекъл при лоша организация, което е дало възможност за манипулации на вота. След като сравни всички протоколи от ОИК- В. Търново с получените преписи от отделните секции не е изключено ВМРО- БНД да поиска ръчно преброяване на бюлетините.