В Ресен инвестират в спортната база, искат първо място в групата
В Ресен инвестират в спортната база, искат първо място в групата / Дарик нюз

На бюджет от 20 000 лева разчита ФК „Ресен 2012” за спортно- състезателната 2013- 2014 година, съобщи членът на Управителния съвет на клуба Данаил Папазов. Средствата са гласувани още преди началото на първенството на Елитната областна група и са преведени в сметката от спонсорите. Размерът им е определен на съвместно съвещание с треньорите Иван Попов и Марин Марков. Предвидена е издръжката на мъжкия и детския отбори. Мъжете знаят предварително какъв е размерът на премиите за конкретния мач, за малчуганите е осигурена храна и безалкохолни напитки след мачовете.

Малко над половината пари, необходими за издръжката на клуба, осигурява бизнесменът Димитър Димитров. Други 25% отпускат братята Ангел и Тодор Цачеви. Останалите средства дават предприятия от селото, бизнесмените Пламен Димитров, Павел Чекелев, както и президентът на клуба Любослав Димитров, Йордан Георгиев, Данаил Папазов, Тихомир Геновски, Трифон Събчев и Стефан Линков. От ръководството благодарят и на председателя на УС на „Етър ВТ” Александър Нанков, който често им отпуска безплатен транспорт.

Огромна помощ на клуба оказва кметицата на Ресен Йорданка Колева, която е постоянно до отбора и има основна заслуга за издействането на средства от Община В. Търново за направата на базата, която е най- добрата в региона. За новогодишното тържество на отбора тя е изненадала малките и големите футболисти с календари и сувенири, разказа още Данаил Папазов. Много доброволен труд влагат ресенци в надграждането на стадиона, добави той. Основният терен се полива вече от два кладенеца, снабдени с необходимите помпи. Започнало е изграждането и на тренировъчния, който вече е получил старите врати на основно реконстурирания терен на стадион „Ивайло”. Планират се още седящи места, малка козирка над централната трибуна и самостоятелна баня за съдиите, които в момента ползват тези на отборите.

През тази есен ресенци се гордеят и със силното представяне на отбора си в Елитната областна група. През лятото съставът бе напуснат от основни фитури като Мариян Генов, Пламен Иванов и Милен Михайлов, но пък бяха привлечени Пламен Нотев, Станислав Петров и Танер Халилов. Воденият от Иван Попов тим не допусна загуба и раздели 1- 2 място в есенното подреждане с „Лайтс”, след зрелищно равенство 3:3 в директния двубой. Любопитно е, че „Лайтс” е на върха по голова разлика, като има най- резултатното нападение- 46 попадения, но пък ресенци са с най- здрава отбрана, пропукала се едва осем пъти.

Заслуга за успехите има и вярната публика, смята Данаил Папазов. На стадиона в селото идват до 700 души, като по трибуните има както 85- годишни дядовци, така и малчугани в колички. Много често при гостуванията, дори в общински центрове, феновете на ресенци са повече от тези на домакините.

Целта пред отбора за пролетта ще бъде първото място в групата, независимо че влизането в Трета дивизия не стои на преден план. На този етап ръководството смята, че няма необходимия финансов ресурс за участие в Северозападната „В” група. Мнението е, че е по- добре да се отделят средства за подобряване на базата и за екипировка на двата отбора. Децата, с които без да получава възнаграждение работи Ивайло Кирвиков, напролет ще бъдат облечен с нови анцузи, очакват ги и други изненади.