В Ново село се радват на модерна детска площадка, искат среща с електроразпределителното дружество
В Ново село се радват на модерна детска площадка, искат среща с електроразпределителното дружество / Дарик нюз, архив

Позитивната оценка за първата година от своят мандат, както и за управлението на кмета на Ново село Христо Христов, чу Даниел Панов. Кметът на Община В. Търново се срещна с жителите на селото заедно с директора на ОД на МВР Велико Търново комисар Живко Коцев и представители на различни полицейски служби.

Христо Христов отчете финализирането на проект по ОП „Регионално  развитие"- осветяване на паметника на Матей Преображенски и парковото пространство около него. По проект „Местни инициативи" са спечелени 8 000 лв., с които е  направена прекрасна детска площадка.

Бюджета на селото за отминаващата година е 63 000 лв. 22 000 лв. са средствата за улично осветление. Направен е частичен ремонт на сградата на клуба на пенсионера и инвалида.

Даниел Панов заяви, че е впечатлен от находчивостта на Христо Христов и от задружността на новоселчани, които с относително малко пари са постигнали много добри резултати за развитие на селото. „Имате най- хубавата детска площадка извън В. Търново. Много кметове на населени места могат да се поучат и да ползват опита ви как с относително малко средства, много доброволен труд и активност на местните хора може да се направи нещо много красиво и добро", подчерта кметът на Община Велико Търново.

Беше поставен проблемът с непостоянно ниво на електрическото захранване в селото. В следствие на това и честите токови уреди са изгорели множество електрически уреди. Въпреки многобройните жалби и сигнали до момента не е намерено решение на този значим проблем. Даниел Панов се ангажира да инициира и да организира работна среща с представители на всички населени места в западно направление с ръководители на електроразпределителното дружество, за да се потърси съвместно възможно най- оптималното решение.

Поставени бяха въпроси, свързани с възможността да се промени часа на тръгване на сутрешният автобус към Велико Търново, състоянието на изоставени частни къщи и имоти и на обществени сгради в селото.