Търсят най-доброто домашно вино в Лясковец
Търсят най-доброто домашно вино в Лясковец / Sofia Photo Agency, архив

Станалият вече традиционен конкурс за най-добро домашно вино обяви и тази година Община Лясковец. Право на участие имат всички пълнолетни лица с постоянно местожителство в общината, с изключение на членовете на журито.

Претендентите за приза "Най-добър майстор" трябва да занесат предварително по една стъклена бутилка от своите вина - бели или червени, може и от двете, в срок до 10 февруари между 10,00 и 12,00 часа и между 14,00 и 16,00 часа в Музея на градинарството. Проби се приемат и в самия ден на провеждането на конкурса - 13 февруари, между 10,00 и 12,00 часа.

До участие се допускат избистрени, домашно приготвени вина, представени в бутилки с вместимост минимум половин литра, ненадписани. Конкурсът е анонимен. Комисия от дегустатори ще оценява качествата на вината. Предвидени са парични награди за първо, второ и трето място, както за бели, така и за червени вина.

Наградите ще бъдат връчени на победителите от кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова на 13 февруари от 18,00 часа на празничния концерт в салона на читалище „Напредък 1870". Самото оценяване ще се проведе от 14,00 часа в музея.