Твер поздрави В. Търново по случай Трети март
Твер поздрави В. Търново по случай Трети март / netinfo
“Никога не забравяйте 3 март.Това е велика дата, бленувана и жадувана от поколения българи столетия наред”. Това каза кмета Румен Рашев в празничното си слово по случай 130- та годишнина от Освобождението на България от турско робство. Точно в 10, 30 часа под звуците на химна и с военен ритуал бе издигнат националния флаг във Велико Търново. На церемонията по отбелязването на националния празник присъстваха граждани, гости на града, официални лица и народни представители от региона. Великотърновският митрополит Григорий отслужи празничен богослов пред паметник „Майка България”, на който бяха положени венци и цветя от името на институции, партии и граждани. Поздравления по случай Националния празник до гражданите изпрати кметът на побратимения на Велико Търново руски град Твер- Олег Лебедев.
Програмата за 3 март е включва още тържествена заря- проверка от 19.30 часа пред сградата на общината, а от 21 часа ще се излъчи спектакълът „Звук и светлина”.
Заради празничните прояви на 3 март ще бъде спряно движението на автомобили по улица „Васил Левски” в участъка от Студентски стол №2 до общината от 18, 30 до 20, 30 часа.