Спипаха трима пияни водачи за денонощие
Спипаха трима пияни водачи за денонощие / Дарик нюз, архив

Трима пияни водачи установиха служители на полицейските управления във В. Търново и Г. Оряховица за денонощие. Вчера сутринта в старата столица за проверка е спрян лек автомобил «ВАЗ», управляван от 50-годишният П. Г. от същия град. При проверка на водача за алкохол с техническо средство, апаратът е отчел 1,36 промила. Шофьорът е отказал кръвна проба за химчен анализ.

Тази нощ, около 01.30 ч. във В. Търново е извършена проверка на лек автомобил «Пежо», управляван от 54-годишният Т. А. от великотърновското село Шемшево. В хода на проверката е установено, че водъчт е седнал зад волана с 1.50 промила. Същият е дал кръвна проба за химичен анализ.

По същото време в горнооряховското село Драганово е проверен мотопед "Сим Джет",  управляван от 27-годишният П. Н. от Поликраище. Дрегерът е показал, че същият подкарал мотопеда с 1,55 промила. П. Н. е отказал кръвна проба за химичен анализ.

Тримата водачи са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу тях в съответните полицейски управления са започнати бързи производства.