Собственикът на Челси Роман Абрамович затрупа с подаръци великотърновски колекционер
Собственикът на Челси Роман Абрамович затрупа с подаръци великотърновски колекционер / Личен архив

Личен автограф от руския милиардер и собственик на английския "Челси" Роман Абрамович получи Веселин Комитов. Снимката е само част от голяма пратка с артикули, която английският клуб наскоро изпратил по пощата на великотърновския колекционер.

„Големите клубове понякога изпращат артикули на свои почитатели, но е изключителна рядкост пратката да бъде лично поръчана от човек от ранга на Роман Абрамович. Тя е като отговор на писмото ми, с което през октомври го поздравих за рождения му ден", разказа Веселин Комитов. Отговорът до него е от личния сътрудник на олигарха Марина Грановская. "Г- н Абрамович прочете Вашето писмо и ми поръча да ви благодаря за пожеланията, като лично ви изпраща тези материали. Голямо удоволствие е да комуникираме с нашите привърженици и се радваме, когато има такава топла връзка, особено от място извън Англия", пише в посланието върху официална бланка на клуба.

"Сигурно знаете за добрите резултати на "Челси" в Шампионската лига, надяваме се да спечелим и ценния трофей", се казва още в писмото. Британците отстраниха "Барселона" и на финала на 19 май се изправя срещу "Байерн" (Мюнхен).

На едната от двете снимки с личния подпис на Абрамович той е пред входа на офиса си на "Стамфорд Бридж", а на другата е в едър план. В пратката има още няколко фотографии на водещите футболисти от тима, флаг, значка, ключодържател и химикал с емблемата на клуба. Другата ценна вещ обаче е фирмената вратовръзка на клуба в син цвят и със съответното лого. "Вратовръзки изпращат само президентите и собствениците на клубове, това се счита за изключителен жест към партньора", поясни Веселин Комитов. От дълги години той си кореспондира с клубове и федерации от цял свят, като експонатите в колекцията му са хиляди. Вратовръзките са 54 на брой, сред които с емблемите на ФИФА, УЕФА, футболните съюзи на Германия, Италия, Франция, Холандия, България, както и на "Интер", "Милан", "Ювентус", "Рома", "Парма", "Фиорентина",  "Барселона", "Спортинг", "Кайзерслаутерн", "Байерн",  "Манчестър Юнайтед", "Селтик"...

Комитов поддържа лични контакти от години с най-големите имена от световния футбол, като Жоао Хавеланж, Сеп Блатер, Ленарт Йохансон, Силвио Берлускони, Факети, Пелегрини, Дино Виола...