Сергей Станишев: БСП поема ясни ангажименти към хората и ще носи отговорност пред тях
Сергей Станишев: БСП поема ясни ангажименти към хората и ще носи отговорност пред тях / Дарик нюз
Сергей Станишев: БСП поема ясни ангажименти към хората, за които ще носи отговорност
63516
Сергей Станишев: БСП поема ясни ангажименти към хората, за които ще носи отговорност
Сергей Станишев: БСП поема ясни ангажименти към хората, за които ще носи отговорност
  • Сергей Станишев: БСП поема ясни ангажименти към хората, за които ще носи отговорност
  • Сергей Станишев: БСП поема ясни ангажименти към хората, за които ще носи отговорност

Станимир Флоров трябва незабавно да бъде отстранен, за да не може да възпрепятства по никакъв начин разследването и да не спомага за фалшификация на изборите. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев във Велико Търново. Лидерът на социалистите изтъкна, че митът как ГЕРБ се бори с организираната престъпност няма никаква почва. „Вече започна да излиза истината наяве", подчерта Станишев.

Във връзка с мегаскандала с незаконното подслушване председателят на социалистите отбеляза: „пари на данъкоплатците, ваши пари са харчени по недопустим начин". Лидерът на БСП попита дали някой вярва, че служители ще правят всичко това без разрешение от най- високо място. По думите на Станишев става въпрос за огромни пари, за защита на икономически, политически и частни интереси. „Ако не отстранят Флоров, това би било тотална наглост", категоричен беше Станишев. По думите му два месеца след оставката на кабинета Борисов, на практика Цветан Цветанов продължава да е в МВР. „Най- важното е МВР да защитава обикновените граждани", добави Станишев.

По повод новия скандал с шефа на АЕЦ Козлодуй, лидерът на БСП изрази недоумението си как Валентин Николов от доставчик на банички и на детски градини стана шеф на атомната централа. „България е грабена системно, безобразно и на това трябва да се сложи край", каза Станишев. Той подчерта, че предизборната кампания на Борисов е пълна с лъжи. „Чувам, че г-н Борисов и г-н Цветанов обещават, че щели да гарантират 32 млрд. лв. инвестиции. Как те ще го направят, след като това са пари от Европейския съюз и те се дават на българските граждани, а не на партията ГЕРБ?", попита Станишев. Той призова Бойко Борисов да се извини на членовете на БСП, защото пак е започнал да се прави на голям антикомунист, забравяйки приказката "не плюй в кладенчето, от което си пил вода".

Според него заради управлението на ГЕРБ сега се налага да се бранят демокрацията, свободата и личното достойнство на хората в България. „Време е за нормален баланс на властите и всяка от тях да се контролира от гражданите", изтъкна Станишев.

Лидерът на БСП беше категоричен, че България има нужда от промяна, от програмно правителство с ясна политическа отговорност. „БСП и аз лично ще носим такава отговорност и ще подкрепяме правителство с ясна програма. България се нуждае от диалог и съгласие", каза още Станишев. Той обяви, че БСП ще направи 10-годишна програма за реиндустриализация на България.

Сергей Станишев се срещна със симпатизанти пред паметника "Майка България". Преди това той се разходи из Кооперативния пазар и по главната улица на В. Търново.

По- рано днес лидерът на БСП бе посрещнат с хляб и сол в Павликени. Търговци го поканиха в магазина си и по стара българска традиция го гостиха с хляб и сол. Пред тях Станишев изтъкна, че дребният бизнес е изключително важен за поминъка на хората в по- малките населени места и подчерта, че е необходимо държавата да подкрепя неговото развитие.

"Навсякъде хората живеят ужасно трудно. Вълнуват ги работните места, доходите и искат да почувстват, че на някой му пука за тях, че на държавата и пука, че не и е безразлично. Именно за това отиваме към тези избори с няколко ясни ангажимента, за които БСП ще носи отговорност, за които аз ще нося отговорност", добави Сергей Станишев.

Чуйте го в първия звуков файл.

В словото си пред гражданите лидерът на социалистите ги призова да подкрепят листата на "Коалиция за България" и подчерта, че Цветан Цветанов ще бъде победен в ІV- ти великотърновски избирателен район.

Водачът на листата Мариана Бояджиева заяви, че нашият регион има нужда от рестартиране на проекта АЕЦ Белене, решаване на въпроса с горнооряховското летище, стоеж на автомагистрала "Хемус" и скоростния път Русе- Свиленград.

Още за ангажиментите към образованието, здравеопазването, земеделието, както и защо БСП трябва да спечели изборите от Мариана Бояджиева  във втория звуков файл.