С осем купи и официална вечеря закри сезона „Етър Рейсинг Тим”
С осем купи и официална вечеря закри сезона „Етър Рейсинг Тим” / Дарик нюз

Осем купи, две от които шампионски, получи великотърновският клуб „Етър Рейсинг Тим” по време на годишното награждаване на Българската федерация по автомобилен спорт. Веднага след церемонията, вСофия пилоти, навигатори, механици и спонсори се събраха в елитно заведение в старата столица и закриха подобаващо силния сезон. Президентът на клуба Димитър Стефанов вдигна първата наздравица и заяви: „Вярвам, че догодина ще бъдем още по- силни и ще удвоим спечелените купи. Тук сме донесли само тези от награждаването в София, защото просто няма място за трофейте от почетните стълбички по време на сазина.

През 2010 година пилотите от старата столица събраха 60 точки в генералното класиране и станаха по- безапелационен начин отборен шампион на рали. Това е втори триумф за клуба в най-авторитетната автомобилна надпревара в страната след успехите през 2008 г.

Етърци спечелиха отборно ралитата “Траянови врата”, “Сливен” и “Стари столици”.

„Пожелавам здраве на всички, които ни помагаха, за да славим Велико Търново като център на автомобилният спорт. Благодаря на навигаторите си Иво Дасколов и Богомил Ненов, на механиците ни, както и на моята съпруга, която вместо да иска подаръци, застана плътно до мен и ме подкрепяше, когато харчех семейните средства за части на колата” каза шампион в клас N/3  на рали Емил Денев.

Поздрави към екипи и приятели отправиха още еленчанинът Иван Ганчев, вицешампион в клас “А/6” на рали, лясковчанинът Тодор Тодоров- втори на рали в “Х/2” и трети в същия клас в планинското първенство, както и младата надежда Стефан Стефанов, завършил трети в клас “N/3” в планинското в дебютния си сазон, както и третия от шампионата по автокрос над 1600 куб. см. Тодор Герганов.