Премълчани истини казва на приятели поетът Красимир Чернев
Премълчани истини казва на приятели поетът Красимир Чернев / Дарик нюз
Премълчани истини казва на приятели поетът Красимир Чернев
72475
Премълчани истини казва на приятели поетът Красимир Чернев
  • Премълчани истини казва на приятели поетът Красимир Чернев

Шестата си стихосбирка “Премълчано с приятели” ще представи тази вечер от 18,00 часа в Регионална библиотека “П. Р. Славейков” във Велико Търново поетът Красимир Чернев. Изборът на мястото от варненския творец не е случаен, а е предначертан от факта, че е завършил “Българска филология” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и тук са минали някои от най- хубавите му години. Художественото оформление на корицата е на проф. Борис Желев- декан на Факултета по изобразително изкуство на ВТУ, илюстрациите са на младата художничка Красимира Милева- магистър по графика от търновската алма матер. За поетичния сборник пред близките и приятелите на поета ще говори проф. Радослав Радев- преподавател във ВТУ.

„Стихотворенията са писани през последните две години и са оформени в пет цикъла. Заглавието и част от стиховете са посветени на приятелите от студентските години в старата столица. Те не са много, но са истински и проверени във времето. Всички тези откровения съм носил дълго в себе си през годините, но може би тогава не съм бил толкова мъдър, за да ги облека в най-точните думи. Това е моят поглед към миналото и моят начин да покажа на тези близки хора колко много означават за мен”, разказа Красимир Чернев.

Чуйте го в звуковия файл.

Красимир Чернев е роден на 15 януари 1960 г. във Варна. Възпитаник е на Математическа гимназия “Д-р Петър Берон” в родния си град, а след това продължава образованието си във ВТУ. По време на следването си в старата столица е бил председател на студентския литературен кръжок “Емилиян Станев”. Има десетки публикации в регионални и национални периодични издания, алманаси, антологии на съвременната българска поезия. От 2002 г. е член на Съюза на българските писатели.