Предстоят три силни джаз- вечери под Асеневци
Предстоят три силни джаз- вечери под Асеневци / Дарик нюз, архив

Три силни фестивални вечери, изпълнени с авторски джаз, фънк, фюжън и ярко сценично присъствие, обещават организаторите на Дикси Джаз Фест'2012 - Велико Търново. За пети пореден път старопрестолният град ще се превърне в място за изява на едни от най-интересните и новите проекти в джаз музиката. Фестивалът на ритъма, накарал хората да танцуват първо по улицитe на Ню Орлийнс, а после и по целия свят, ще събере поклонници и меломани от 12 до 14 юли на най-красивата сцена с автентичен декор под паметника Асеневци и в клуб Мелон в Търново.

Джазфиестата стартира на 12-и юли от 19 ч., а на откриването ще свирят добре познатите домакини от Royal Dixie Band, гостите от съседна Румъния Sebastian Spanache Trio и музикантите от родният проект Бандера Роса, в който феновете ще могат да разпознаят част от гостувалите миналата година по Царевец- "Смут и мизерия в Източна Румелия".

 На следващата вечер на сцената ще се качат Retro вlu, които залагат на сладък микс от диксиленд, френски шансони и цигански джаз, брилянтният възпитаник на Бъркли Колидж- Румен Халачев и квартет, и проектът на Стоян Роянов Я-я - La migra (Ла мигра).

По време на роследната вечер за феновете ще свирят Димитър Димитров Трио и нова формация на музиканти, които доскоро бяха известни като Шака Зулу - Point of view.

И в трите фестивални вечери концертите ще продължават в клуб Мелон с джем сешъни, които започват точно в полунощ. Шоуто е безплатно за публиката, а организацията се осъществява от Фондация "Дикси Джаз Фест" /Велико Търново/ с помощта на Общината, читалище "Надежда" и много спонсори.